PG HD_MRK
 
Mijn eigen ervaring...

Vele jaren geleden begon het zo...

Enlighthouse logo draaimolen

’Van het ene project naar het andere rennen thuis en op het werk. Geleefd worden door acties die nu moeten gebeuren. Op een gegeven moment leek het wel of ik daarin rondjes draaide …. Steeds harder alsof je in de draaimolen zit die nog naar z’n volle toeren op weg is. Als uiteindelijk de gedachte in je op komt: ‘nu is het niet leuk meer’. Herken je dit?

Ik noemde dat mijn leven. Of was het over-leven? Hoe kan je als je leven zo hard ‘rond draait’ in de actiemodus je eigen doelen of wensen nog horen, laat staan waarmaken? Of helder kiezen om jouw eigen pad te volgen? Wat is de sleutel om even stil te staan en op het leven te kijken?

Ik begon meer naar buiten te gaan de natuur in… zomaar lopen. En te trainen voor de 5 en 10 km lopen en later de halve marathon. Die beweging gaf me rust en ruimte in mijn hoofd! Ik kreeg overzicht en kon dat aan het papier toevertrouwen. Verbanden werden zichtbaar doordat ik als het ware op de draaimolen keek. Wauw, wat veel lijntjes en een snelheid behalve in het midden waar hij draaide was er één stil punt en een as. Wat als ik die positie eens in zou nemen? Wat zou er dan gebeuren?

  
FTR